Melding fra IT-avdelingen
SAFE ble realisert i 2015 i nær dialog med fagmiljøene. I årene etter har tjenesten blitt utvidet med ny funksjonalitet, mer programvare og ulike løsninger for håndtering av data. Med over 400 prosjekter og 1800 brukere har SAFE vist seg å være en god løsning som støtter opp om UiBs forskning. For UiB har det vært viktig at man tok i bruk løsninger som SAFE for å sørge at vi behandler sensitive forsknings- og helsedata i henhold til lover og regler. Det har derfor vært gratis å lagre data i SAFE for UiBs brukere. SAFE har vært en såpass stor suksess at den bruker i dag over 50% av UiBs sentrale datalagring. Det er nå behov og ønskelig å harmonisere vilkårene ved å lagre data ved UiB slik at disse er noenlunde lik uavhengig av hvilke forskningsdata man behandler.
Med virkning fra 2023 vil vi introdusere betaling for lagring også for SAFE. Betalingen i denne omgangen innføres kun for lagring ut over 1TB. Prisene er finnes på IT-avdelingens nettsider https://it.uib.no/Prisliste_IT_tjenester.
Lagring av data i SAFE tilsvarer «Standard Fillagring Med Tiering Uten Speiling» med en pris i år på 1,70 kr / GB per år. Alt lagring over 1TB vil bli fakturert fra 2023 og vil følge IT avdelingen sine rutiner for fakturering, samt prisjusteringer. De midlene man får inn vil gå til SAFE og særlig til å videreutvikle SAFE. I den sammenheng vil det nevnes at det pågår arbeid som ser på brukerbetaling for infrastruktur på UiB, inkl. betaling for Sigma2 forbruk, osv. Prising av SAFE kan i fremtiden endres som et resultat av det arbeidet og evt. andre relevante vedtak. Vi vil sørge for å informere brukere om evt. endringer i god tid.
IT-avdelingen
Pandemifrokost #1
Alrek Helseklynge 25.08.2022 – 08.30–09.30. Pandemisenteret inviterer til høstens første pandemifrokost med spennende innlegg om pandemi, søvnforskning og trusselen rundt apekopper. Pandemifrokost #1 | Pandemisenteret | UiB
Mange av oss opplevde å få dårlige søvn under koronapandemien. På Pandemifrokosten 25.08 vil professor Bjørn Bjorvatn fra Institutt for global helse og samfunnsmedisin (IGS) legge fram resultater fra en stor, internasjonal studie som har sett på sammenhengen mellom covid 19, søvn og psykisk helse. I alt 16 land fra fire kontinenter deltar i studien. En rekke publikasjoner er allerede publisert, og flere er under arbeid.
Du kan lese mer om søvnforskningen her: Pandemien gjorde søvnen vår dårligere
Til frokosten kommer også førsteamanuensis Kristine Mørch fra Klinisk institutt 2. Hun vil ta for seg apekopper og diskutere om dette utgjør en reell trussel eller om det kun er tabloid skremming. Apekopper er ikke en ny sykdom, men utbrudd utenfor Afrika har ikke vært beskrevet tidligere. Påmelding her: Pandemifrokost August (uib.no)
Litt rusten etter pandemikvardagen?
Treng du mediakurs eller kurs i presentasjonsteknikk? Hvis du og dine studentar eller medarbidarar treng litt oppfrisking i løpet av hausten 2022, så ta kontakt med kommunikasjonsansvarleg ved MED, Marion Solheim – marion.solheim@uib.no.