Møter

Fibrosforskere møttes i Bergen

Donald Gullbergs forskningsgruppe i matrixbiolog holdt den 9. – 10. juni sitt andre symposium i matrixbiologi, innenfor rammene av et DIKU-finansiert nettverk (MOTIF: Mechanism og Tissue and Tumor Fibrosis) for student- og personellutveksling i Norge og Nord-Amerika, med fokus på fibrose.
Les hele artikkelen om møtet her.

 


Arendalsuka 2022 – Hvordan skal Norge fremme mer innovasjon fra Bioteknologiforskning?

Innovasjon er å skape verdier på nye måter. Det er noen utfordringer i dagens system som gjør det vanskelig å få til mer innovasjon fra bioteknologiforsking på en ansvarlig måte. Hvorfor er det slik og hva kan vi gjøre med det?
Senter for digitalt liv Norge har sett nærmere på problemstillingen gjennom prosjektet Innovation Roadmap . Resultatet ble to rapporter og en handlingsplan med pilotaktiviteter.
På dette arrangementet i Arendalsuka inviterer til diskusjon/samtale om «gap i det norske innovasjonssystemet i dag», «spesialisering faglig for å få til mer forskningsinnovasjon» og «åpen og lukket forskningen på samme tid».
Torsdag 18. august 2022, 10:00 – 11:30, Arendalsuka 2022, Thon hotel Arendal.
Hvordan skal Norge fremme mer innovasjon fra bioteknologiforskning? – Arendalsuka

 

Akademisk yttringsfrihet

NTNU, Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen og UiT Noregs arktiske universitet inviterer til debatt om akademisk ytringsfrihet internasjonalt.
Torsdag 18. august 2022, 16:00 – 17:00, Arendalsuka 2022, M/S Sandnes.
Akademisk ytringsfrihet – Arendalsuka

 


Alrekdagene 21-23 september 2022 – Å skape samhandling, kunnskap og løsninger

Bli kjent med hva som foregår i klyngen! Delta på lansering av vår nye strategi og på startskuddet for Alrekpodden. I årets Alrekdager inviterer vi deg til å besøke Alrekpartnerene dine også utenfor Årstadveien 17, på nye Haraldsplass helsecampus og på Energisenteret i Glassblokkene. Vi utforsker VR, gamingteknologi og det økende ønsket og behovet for praksislæring. Vi kickstarter Alrekdagene 2022 med en «Day Zero» onsdag 21. september, der vi viser filmen «Nattebarn» – en film om å velge livet. Det blir regissørsamtale, innlegg og diskusjon på tvers av idrett, musikk, helsetjenester og akademia. For studenter og arbeidsliv arrangerer vi karrieretorg fredag klokken 14:00. Vi avslutter med forskningsnatten «En generasjon satt på spill?» på Spillhuset i Bergen. Der inviterer vi foreldre til kunnskapspåfyll for å gjøre kloke beslutninger om gaming og helse sammen med sine barn. Alrekdagene arrangeres i samarbeid med Forskningsdagene i Bergen, og inngår i programmet til Innovasjonsuken OPP.
Programside: Alrekdagene 2022, 21.-23. september! – Alrek (alrekhelseklynge.no)

 


Velkommen til dagskonferanse om kunstig intelligens i Bergen 4. november!

Er du nysgjerrig på hva kunstig intelligens kan bety for deg eller din virksomhet? Er du interessert i forsknings- og innovasjonssamarbeid innen kunstig intelligens? Har du kompetanse innen kunstig intelligens, men ønsker å utvide ditt nettverk med næringsliv og offentlig sektor?
Intelligente Bergen – kraftsenter for kunstig intelligens skal samle næringsliv, offentlig sektor, forskere og studenter i Bergensregionen for å få frem muligheter og utfordringer relatert til kunstig intelligens (AI).
Konferansen utforsker nye samarbeidsmuligheter og åpner for dialog på tvers av fag og sektorer i regionen. Målet er å koble aktører med og uten kompetanse og erfaring med kunstig intelligens fra før. Intelligente Bergen skal vise hvordan kunstig intelligens kan være relevant for en bredde av sektorer, med særlig fokus på bærekraft, helse og etikk.
Intelligente Bergen, 4. november 2022, Universitetsaulaen, Muséplass 3.  Intelligente Bergen – kraftsenter for kunstig intelligens | UiB AI | UiB