Studie

Vennespleis

Lyst til å bli kjent med nye folk? Vi Sammen Studentliv arrangerer vennespleis! Tilbudet har lav terskel, og det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut påmeldingsskjemaet. Vennespleis er like mye for deg for deg som er helt ny i byen – som det er for deg som har vært her i flere år. Vi setter deg sammen med andre med like interesser og foreslår aktiviteter dere kan gjennomføre. Noen av aktivitetene vil også være i regi av Sammen sine studentaktivitører. Dersom du ønsker å være på gruppe med en venn er det fullt mulig. Det er også mulig å gjøre noe annet enn de aktivitetene vi foreslår. Vi deler inn i grupper fortløpende. Tilbudet er åpent og gratis for alle studenter i Bergen som er tilknyttet Studentsamskipnaden på Vestlandet (SAMMEN). For spørsmål til opplegget i Bergen kontakt oss på: henrik.tjore@sammen.no
Viktige datoer høsten 2022:
  • 11.09: Frist for å melde seg på
  • 20.09: Kick-off.
  • TBA: Ulike aktiviteter med gruppen din.

Aker Scholarship

Er et stipend for deg som ønsker å ta en Mastergrad eller Ph.d. ved ett av verdens ledende universiteter. Stipendet kan søkes av studenter fra alle fagområder. Du søker Aker Scholarship et år før studiestart (eller eventuelt samme høst som du starter på studiet).
Aker Scholarship gir deg finansiering som supplerer andre støtteordninger – du vil normalt ikke pådra deg studielån under oppholdet. Med vanlig fremdrift er du sikret støtte gjennom hele graden. Vi tilrettelegger også for deg med en funksjonsnedsettelse eller kronisk sykdom. Stipendet kommer uten bindinger. Med Aker Scholarship får du mer enn pengestøtte. Vi gir deg hjelp i søkeprosessen og følger deg opp gjennom hele studiet.
Vi støtter studier ved følgende universiteter:
Caltech, MIT, Harvard, Stanford, University of Pennsylvania, Oxford, Cambridge, Imperial College London, National University of Singapore (NUS)