Annet

Bli med på Forskningsdagene 2023

Meld interesse for å bidra under forskningsfestivalen! Hovedtema i år er «energi» Hovedtema i 2023 er «energi». Her har UiB mye relevant forskning å vise frem, og vi oppfordrer fagmiljøer til å la seg inspirere av temaet. Det er like fullt ønskelig at UiB formidler forskning som handler om andre tema. Alle fakulteter og fagmiljøer oppfordres til å delta og vise frem sin forskning. Festivalen har tradisjon for og god erfaring med å vise bredde i fagfelt og tema. Les om hvordan du kan bidra i ulike arrangement: Bli med på Forskningsdagene | Ansattsider | UiB
Forskningsdagene arrangeres fra 20. september – 1. oktober 2023.


Nye jurister tilsatt i kontraktsgruppen ved Forsknings- og innovasjonsavdelingen (FIA)

Ved Forsknings- og innovasjonsavdelingen (FIA) har det nå blitt tilsatt fire nye jurister i kontraktsgruppen for støtte til juridisk rådgivning ved eksternfinansierte kontrakter og prosjekter.
FIA legger med dette bak seg en periode med sterkt redusert kapasitet i kontraktsgruppen. I tiden fremover vil kontraktsgruppens jurister ta kontakt med fakultetene og instituttene for å invitere til et introduksjons- og oppstartsmøte. Ansvaret for de ulike fakultetene og instituttene er fordelt mellom rådgiverne. Ny fagleder for kontrakstfeltet er Eivind W. Heitmann, som også er tilgjengelig for alle fakultet og institutt ved behov. Det medisinske fakultet, Institutt for biomedisin har fått tildelt  juridisk rådgiver Victor Mutter.
FIA vil fremover tilby nye kurs med tema «NFR-prosjekter fra tildeling til kontrakt» gjennom kursserien UiB OPP, og vil sende ut nærmere informasjon om tid og sted medio april, med sikte på kurstilbud innen juni.