Personal

Teknisk fellesavdeling ved IBM kunne glede seg over en fin pengepremie som vinnere av årets arbeidsmiljøpris. Pengene skal gå til HMS-tiltak ved enheten. Foto/ill.: Paul André Sommerfeldt

Teknisk fellesavdeling ved IBM ble hedret med arbeidsmiljøpris

Under årets HMS-dag ved Det medisinske fakultet ble Teknisk fellesavdeling ved Institutt for biomedisin (IBM) vinnere av årets arbeidsmiljøpris. Fellesavdelingen mottar prisen for sin uvurderlige innsats under gjennomføringen av OSKE-eksamen.
Blant 10 nominerte kandidater var det Teknisk fellesavdeling ved IBM som stakk av med prisen for 2023.
I begrunnelsen skriver juryen følgende:
Fellesavdelingen ved IBM yter service langt utover eget institutt og har vært en helt sentral aktør i planlegging, rigging og gjennomføring av OSKE-eksamen i medisinstudiet tre ganger i året. De bidrar alltid inn i arbeidet med en imøtekommende og brukerorientert tilnærming og er ikke redde for å påta seg oppgaver og gå inn i nye problemstillinger. Et tydelig stikkord for hvordan måten fellesavdelingen jobber på er løsningsorientering.
Les hele saken her: Teknisk fellesavdeling ved IBM ble hedret med arbeidsmiljøpris | Det medisinske fakultet | UiB

Påminnelse om frist for søknad om opprykk til professor etter kompetansevurdering – frist 15. mars.

Det medisinske fakultet minner om frist for søknad om opprykk til professor 15.03.2024. Faste ansatte i minst 50 % stilling som førsteamanuensis kan søke om opprykk til professor. Søker kan ikke være bedømt for professorat i løpet av de to siste år. To-årsregelen gjelder fra søknadstidspunktet. Se brev fra fakultetet: Påminnelse om frist for søknad om opprykk til professor etter kompetansevurdering
For mer informasjon og søknadsskjema: Opprykk til professor etter kompetanse | Det medisinske fakultet | UiB

Utlysning av Momentumprogrammet 2024-2025
– karriereutviklingsprogram for yngre forskere – søknadsfrist 22. mars

Følgende er aktuelt for ansatte i postdoktor-, forsker- og førsteamanuensisstillinger som kan søke om deltagelse i programmet.
Momentumprogrammet er et karriereutviklingsprogram for yngre, fremragende forskere ved UiB. Målgruppen for programmet er yngre fremragende forskere som ønsker en akademisk karriere ved et forskningsuniversitet. Programmet er tverrfaglig, og siktemålet er å få til en sammensetning av ulike fagretninger og vitenskapsdisipliner. Det lyses ut 15 plasser til programmet, og Det medisinske fakultet er tildelt 3 plasser.
Formålet med programmet er å styrke deltakernes karriereutvikling. Programmet omfatter fem samlinger og ett kortere webinar planlagt med oppstart i august 2024 og fullføring i juni 2025. Det er obligatorisk for kandidatene å delta på alle seminarene.
Les mer om søknadsprosessen i brevet fra Det medisinske fakultet.

Forskningstermin 2025? Søknadsfrist 1. april 2024

Nettside med informasjon og søknadsskjema for forskningstermin ved MED: https://www.uib.no/med/111864/forskningstermin.
Frist for å sende søknad til instituttet på e-post til adm.biomedisin@uib.no er 1. april.
Merk at du selv må finne erstatter til eventuelle undervisningsforpliktelser du måtte ha i den perioden som du søker forskningstermin for.
Dersom du ikke finner erstatter, kan instituttledelsen bistå med å finne det. Dette bør i alle fall være på plass før søknadsfristen og det må skrives inn i søknadsskjemaet hvem som skal dekke opp for deg mens du er ute i forskningstermin.


Orientering om kompensasjon på reiser

Det har vært behov for å avklare rammene for kompensasjonstillegg, spesielt ved reiser utenlands.
HR-avdelingen har derfor utarbeidet en orientering om kompensasjon på reiser som klargjøre reglene om kompensasjon for reisetid,
pålagt arbeid under reisefravær innenlands og utenlands, samt kompensasjonstillegg for reiser i utlandet.
Orientering om kompensasjon på reiser
Orienteringen er vedlagt og er lagt ut på – Ansattsidene under «Reiseregning», på lenken: orientering om kompensasjon på reiser.
Reiseregning | Ansattsider | UiB

Bestillingsstopp i påskeuken – siste bestilling fredag 22. mars, kl. 13.00

På grunn av ferieavvikling vil siste frist for å legge inn bestillinger før påske være fredag 22. mars, kl. 13.00.
Merk at bestillinger som kommer inn i Unit4 etter dette tidspunktet, ikke vil bli behandlet før første virkedag etter påske, dvs. tirsdag 2. april.

Etikk og redelighet i forskning

Det er nå utarbeidet nettsider med informasjon om forskningsetikk og arbeid med redelighet i forskning. Nettsiden skal være en felles inngang til informasjon om forskningsetikk ved UiB.
Forskningsetikk | Universitetet i Bergen (uib.no)
Det påhviler også UiB som institusjon et ansvar for å sikre at forskningen her skjer i henhold til anerkjente forskningsetiske normer. Til dette ligger det å gi kandidater og ansatte nødvendig opplæring i anerkjente forskningsetiske normer. Dette ansvaret følger av forskningsetikkloven § 5.
Alle våre ph.d-kandidater får nå opplæring i forskningsetikk som del av utdanningen.

Obligatorisk for alle vitenskapelige
– «Innføring i forskningsetikk»

Som ledd i arbeidet med å styrke den forskningsetiske innsatsen ved UiB og bidra til å sikre god kjennskap til grunnleggende forskningsetiske normer og retningslinjer er e-læringskurset «Innføring i forskningsetikk» utviklet. Kurset skal bidra til å gi ansatte i vitenskapelige stillinger kjennskap til det ansvaret både institusjonen og den enkelte har for å sikre at forskningen er etisk forsvarlig. Det gir også informasjon om hvordan Universitetet i Bergen behandler saker om mulig vitenskapelig uredelighet og hvordan man kan melde fra om slike saker.
Kurset er obligatorisk for ansatte i vitenskapelige stillinger.

Vi ber om at informasjon om e-læringskurset gjøres kjent for enhetens vitenskapelige ansatte og at de bes om å gjennomføre kurset. Kurset er på norsk og engelsk og tar ca. 15 minutter å gjennomføre.
Lenke til kurset «Innføring i forskningsetikk»: Innføring i forskningsetikk: Innføring i forskningsetikk (uib.no)